Futnet Logo
  • romana
  • english

Futnet Romania
Afiliat la unifut
side-menu

România aduce Spania în UNIF

21 Septembrie 2017

Pe parcursul ultimei săptămâni, o delegație a Asociației Futnet România, condusă chiar de președintele Sorin Bogdan, s-a aflat în Spania, pentru o întâlnire bilaterală cu reprezentanții unei asociații similare din această țară.

Ținând cont de faptul că principalul animator al futnetului în Spania este fostul fotbalist târgoviștean Sorin Rădoi, negocierile de afiliere a Spaniei la UNIF au fost mult ușurate.

Sorin Rădoi este fost antrenor la centrul de copii și juniori al celebrei echipe de fotbal Villareal. El a văzut în practicarea tenisului cu piciorul o metodă inedită, plăcută și eficientă de cizelare a tehnicii individuale a fotbaliștilor. Din acest motiv a întreprins studii de specialitate și chiar a aliniat o echipă națională a Spaniei, acum câțiva ani, la Campionatele Europene de fotbal-tenis găzduite chiar de Târgoviște.

”Am fost surprins de calitatea submediocră a spectacolului de la acea competiție la care noi, ca începători, am reușit să urcăm pe podium. De asemenea, i-am auzit pe jucătorii români spunând că există alte competiții mult mai tari. Așa m-am interesat și am aflat despre futnet”, rememorează Sorin Rădoi.

Concluziile discuțiilor purtate au fost că spaniolii vor începe demersurile de modificare a numelui în futnet și de afiliere la UNIF. Asociația Spaniolă de Fotbal-Tenis (numele actual al instituției) are sediul în Burriana, Comunitatea Valenciana și se bucură de sprijinul autorităților locale cum ar fi Primăria sau Prefectura. Unul dintre reprezentanții comunității locale, Vincent Granel, este un înfocat iubitor al futnetului, acesta participând la discuțiile legate de parteneriatul româno-spaniol.

Sorin Bogdan și Sorin Rădoi au căzut de acord ca, pe linie de futnet, să se pornească o strânsă colaborare. Spania va participa, chiar în această toamnă, la Campionatele Mondiale de juniori de la Nymburk, din Cehia.

”Consider că aducerea Spaniei în familia de calitate a futnetului este o mare victorie, a noastră ca români, dar și ca iubitori ai futnetului, indiferent de culoarea pașaportului. Spania este o țară unde sportul se mânâncă pe pâine, infrastructura este foarte dezvoltată, iar cultura populară de practicare a sportului este propice pentru marea performanță. Mă bucur că aici am găsit un român, pe Sorin Rădoi, a cărui patrie de adopție îi dă posibilitatea să se remarce și să facă performanță în sport. Mă bucur că România poate fi, pe palierul futnet, o locomotivă și o lupă pentru Spania. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe spanioli și pentru a-i integra cât mai rapid în structurile UNIF. Îi așteptăm anul viitor la Cluj, pentru Campionatele Mondiale de seniori, îsă până atunci, cu siguranță, vom mai avea întâlniri de lucru”, a conchis Sorin Bogdan, președintele Asociației Futnet România.

Autor: Cristian Frisk

România aduce Spania în UNIF
România aduce Spania în UNIF
România aduce Spania în UNIF

Parteneri

Parteneri media